Tanévzáró gála az Alapfokú Művészeti Iskolában – 2019

By | 2019.05.07.

A Reményhír Intézmény Alapfokú Művészeti Iskolája immár a 2. bemutatóját tartotta 2019. április 26-án. A növendékek és tanáraik ebben a tanévben is nagy lelkesedéssel és sikerekkel dolgoztak együtt a dráma, a grafika, a gitár és a társastánc tanszakokon. Vallják, hogy a művészet és a művészeti képzés sokrétűen hat a tanulók képességeinek fejlődésére: esztétikai érzékük, önismeretük, kreativitásuk, szabálykövetésük, egymás iránti toleranciájuk erősödik, a művészet által kitárul a világ előttük. A mostani gálával egy csipetnyi ízelítőt adtak az iskola tanulói szüleiknek, tanáraiknak és a megjelent vendégeknek ez évi munkájukból. A dráma és színjáték tanszak Ádámok és Évák Ünnepén bemutatott színdarabját is megtekinthették az érdeklődők, amellyel az iskola növendékei “A legjobb előadás díja” elismerésben részesültek. Különösen fontos és rangos elismerés ez a művészeti iskola számára, hiszen többnyire középiskolások között versenyeztek általános iskolás korú tanulóik. A gálán a Csorvási Alapfokú Művészeti Iskola ütős és kürtös növendékei is felléptek, akikkel a Reményhír Intézmény művészeti iskolai partnerséget ápol.

A gála színvonalas produkcióival a Reményhír tanulói és tanárai lelkesíteni és bátorítani szeretnék azokat a diákokat, akik a következő tanévben szívesen csatlakoznának valamelyik tanszak munkájához.

Az iskola a beiratkozást 2019. május 30-31-én tartja a Reményhír Intézmény titkárságán. (Békés, Jantyik M.u.21-25., I.em.)