Segítség az online oktatásban

By | 2021.03.18.
A hazai oktatási intézmények digitális munkarendre állásától az MPE Országos Cigánymisszió és a Reményhír Intézményfenntartó Központ minden eszközt megragad a gyermekek tanulásának támogatásához. Bár a közösségi házak most nem fogadhatnak közösségi programokra látogatókat, a Misszió lehetőséget biztosít az általa fenntartott Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola tanulóinak az online órákhoz való csatlakozáshoz. A különleges helyzet ideje alatt, az oktatási napokon reggel 8 és délután fél 2 között a békési Csillagpont közösségi ház Czinanó Tamás tanítóval és D. Nagy Orsolya missziós segítővel, gyermekvédelmi munkatárssal várja a tanulókat a közös tanulásra és az online órákon való részvételre. 
A járványhelyzet miatt egyszerre négy diák befogadására van lehetőség. Az ilyen formájú tanulási igényt a szülők előre egyeztetik az osztályfőnökökkel vagy a segítőkkel.
A pedagógusok, osztályfőnökök mellett pedagógiai asszisztens, családmentor tartja a kapcsolatot a családokkal, es az intézmény papíralapon is biztosítja a tanulnivalókat és feladatokat a gyermekeknek.
Együtt könnyebben és biztosabban átvészelhetjük ezt a mindannyiunkat megpróbáló időszakot.
Vigyázzunk egymásra!