NTP-RHTP-15 – “Szabadon szárnyalnék”

Ntp_Logok-640x113

60 órás komplex művészeti tehetségfejlesztő program, melynek produktuma egy művészeti gála. Három tehetségfejlesztő műhely, és közös rendezvényeik gondoskodnak roma tanítványaink tehetséggondozásáról.

  • A pályázat során a magyar nyelv, irodalom és dráma, ének-zene és hangszeres zene, rajz és művészetek műveltségi területeken szeretnénk a tanulók képességeit fejleszteni, kibontakoztatni. A tehetséggondozásnak  hangsúlyos, fontos területe iskolánkban, a színjátszás, a zene, a képzőművészet és a sport. Tehetségfejlesztő munkánk is ezeket a területeket támogatja az alábbi formákban: szakkörök, tömegsport foglalkozások, tanulmányi versenyek, kulturális rendezvények.
  • 15 tanuló 10 alkalommal összesen 60 órában részt vesz a művészeti műhelyfoglalkozásokon. Szakemberek segítségével színpadképes produkciót készít, amelyeket a művészeti gálán előad.
  • A kiránduláson élményként éli meg, hogy betekintést nyer a művészek világába.
  • Az értékelést a látogatottság, sikeresség segíti. Szeretnénk teltházas (300 fő) gálát vastapssal zárni. A közvetett eredmény évek múlva mérhető, amikor ezek a gyerekek művészeti pályán tevékenykedve vesznek részt a tehetségfejlesztésben.

Suligála

Kirándulás Egerbe