NTP-RTP-14-0059

NTP-RTP-14-0059 – Esély – művészeti tehetségfejlesztő program

A Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája 705 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertaz Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, Nemzeti Tehetség Program “Roma és/vagy szociokulturálisan hátrányos helyzetű fiatalok tehetségfejlesztésének, a mentorálást végző pedagógusok továbbképzésének és különböző szervezetek együttműködésének támogatása” címen kiírt pályázaton. A nyertes pályázatunk száma és címe: NTP-RTP-14-0059 „Esély – művészeti tehetségfejlesztő program 2.”

Pályázati programunkat három tehetségfejlesztő területen valósítottuk meg: interperszonális (színjátszó), testi-kinesztikus (társastánc), zenei (ének, gitár, dob). A program mindhárom területére 5-5 tanulót vontunk be kiemelten, akiknek adottságai már e téren megmutatkoztak. A gyerekek tehetségfejlesztő foglakozásokon vettek rész hat alkalommal, hat felkészítő irányítása mellett. A cél egy színpadképes produkció létrehozása volt, amelyben a pályázatba bevont tanulók játszották a főbb szerepeket társaik mellett.

A pályázat keretében készültünk fel az év végi iskolai gálaműsorunkra. A jelmezek, díszletek költségét, a táncruhák bérleti díját is ebből fedeztük. Maradandó tárgyi eszközök is kerültek beszerzésre, 3 gitárt, és több, kisebb kézi ritmushangszert, hangszórót, oktató pendrivot vásároltunk. A program lehetővé tette, hogy a 15 tanuló 3 felkészítő kíséretében egynapos kiránduláson vegyen részt. Utunk célja a művészeti élmények gazdagítása volt. Etyeken és Budapesten jártunk. Etyeken megnéztük a Korda Sándor filmparkot, ahol a filmkészítés rejtelmeibe, a filmművészet fejlődésébe nyerhettünk bepillantást. Háznéző túrát tettünk a lenyűgöző szépségű Művészetek Palotájában. A Nemzeti Színházban Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című zenés komédiáját tekintettük meg. A napot budapesti városnézéssel zártuk.

Durkó Edit

kapcsolattartó