„Tetteidnek tudjál örülni, Más tetteit tudd megbecsülni, Főként ne gyűlölj egy embert se, S a többit hagyd az Úristenre!” – állt az idei ballagó 8.a meghívóján.

Durkóné Illés Bernadett igazgató beszédében elmondta:

„A nyolc év alatt sokan és sokat tettetek magatokért, a közösségért, az iskoláért: versenyeken mérettettétek meg magatokat, ünnepségeken szerepeltetek, eredményes dolgozatokat írtatok, mindenki külön-külön is ért el valami olyan sikert, ami számára különleges, a saját csodás dolga, eredménye!

Az is igaz, hogy kitartóan tanítottunk benneteket, még ha ti nem is akartatok mindig tanulni, főként az évek előrehaladtával, de hiszem, hogy azt megtanítottuk nektek, hogy legyenek céljaitok, vágyaitok, ezek eléréséhez legyen meg a kitartó, hű elszántság és kellő szorgalom. Az eredmények pedig – bizton állítom – jönnek majd!”

A ballagó nyolcadikosok több éves kulturális munkáját, eredményeit, sportteljesítményét, versenyeken való szereplését jutalommal ismerte el az iskola. Dávid Mátyás díjat kapott Czinanó Pálma Jáde (kiemelkedő tanulmányi eredményéért, 7 szaktárgyi dicséretért), valamint az Jövődért Díjat, amely köszönetet mond a pedagógusok munkájáért, az iskola által közvetített szellemiségért, a hátrányos helyzetű gyermekek felkarolásáért , ebben a tanévben Horváth Lia és Horváth Valentina 8.a osztályos tanulók kapták.

A tanév vége, hasonlóan egy ballagáshoz egyben a számvetés ideje is. Tanulóink többsége a képességeinek megfelelő szorgalmas, becsületes munkát végzett a tanév folyamán, és vannak, akik kiemelkedő teljesítmény nyújtottak! Tanulóink közül 6-an kitűnő, 13-an jeles eredményt értek el! Ezek a számok is magasabbak a tavalyi évhez képest! Igazán büszkék vagyunk rájuk, gratulálunk!

Minden gyermek megérdemli, hogy szülei büszkék legyenek rá, még akkor is, ha nem kitűnő a bizonyítványa, hiszen nem bizonyítványokat „gyártunk”, hanem embert nevelünk! Közösen! Szülők és pedagógusok együtt!

Az igazgatónő beszédében azt is elmondta: „A tanévet értékelve elmondhatom, hogy kisebb-nagyobb nehézségekkel ugyan, de sikeres tanévet zárunk. Az eredményekhez azonban kellett a diákok munkáján túl az időt és fáradságot nem sajnáló, hétköznapjaikat hittel és folyamatos megújulással végző tantestület! Hálás vagyok értetek kedves kollégáim! Értetek és az egész tanéves munkátokért, a gyerekek iránti elköteleződésetekért!”

Durkó Albert misszióvezető áldásával zárjuk az idei tanévet és kezdhetjük meg a nyári szünetet.

Minden tanítványunknak, szülőnek és pedagógusnak pihentető, feltöltődést kínáló nyarat kívánunk!

Találkozunk 2024. szeptember 2-án, reggel 8.00 órakor a tanévnyitó ünnepélyen!

Bejegyzés megosztása Facebookon

Facebook
Az Intézményünk aktuális hírei, eseményei
Megvalósult NTP pályázat a Reményhírben

Lezárult a Reményhír Intézményben a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által kiírt, „Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása című, NTP-TEHETSEG-23 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-TEHETSEG-23-0200 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett „A Reményhír tehetségei” című pályázat.

Tovább »