Eötvös hírek

Az Eötvös József Általános Iskola hírei

Poroszló, és a vizes élmények…

A Nemzeti Tehetség Program (NTP) pályázat keretében megvalósult foglalkozássorozat és tehetséggondozó alkalmak zárásaként iskolánk természettudományok iránt érdeklődő tanulói Poroszlón jártak.

Tovább »

Ópusztaszeri kirándulás

A Nemzeti Tehetség Program (NTP) pályázat keretében megvalósult foglalkozássorozat és tehetséggondozó alkalmak zárásaként a 3. és a 4. évfolyamos tanulóink Ópuszterre kirándultak.

Tovább »

Digitális délután az 5.a osztályban

Az 5.a osztály a Digitális Élményközpontba látogatott egy izgalmas élménytúrára. Itt mindannyian kipróbálhatták a korszerű digitális eszközöket, VR szemüvegekkel pedig a dínók világába, vagy Pókember bőrébe kerülhettek.

Tovább »

Cigánykerék az Epreskerti Óvodában

„Cigánykerék – Miből lesz a cserebogár?!” címmel rendezte meg az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként a nyárköszöntő, nevelési jó gyakorlatát bemutató foglalkoztató programját a Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodája.

Tovább »

Két hét egy mese, III. helyezés!

Iskolánk 3. és 4. évfolyamos tanulói ebben a tanévben is lelkesen vettek részt a Püski Sándor Városi Könyvtár szervezesében megvalósuló, több fordulót érintő Két hét egy mese című pályázaton.

Tovább »

Nagycsoportosok a Reményhírben

Kedves vendégeket fogadtak pénteken a leendő elsős tanító nénik. Játékos iskola-előkészítő foglalkozáson jártak nálunk a nagycsoportos óvodások. A tavaszhoz kapcsolódó foglalkozáson körjátékkal, énekléssel, kézműveskedéssel töltötték az időt a gyerekek. Mindenki

Tovább »

Diákolimpia – 1. nap

A körzeti diákolimpia első napján a II. és III. korcsoportos fiúk és lányok versengtek a többpróbás atlétika versenyen. Iskolánkból III. helyezést ért el a III. korcsoportos fiúk csapata, IV. helyezést

Tovább »

Ovisok az iskolában

A nagycsoportos óvodásoknak tartottak húsvéti foglalkoztatót a leendő elsős tanítóink, Varga Józsefné Kriszti néni és Lipcsei Ági néni. A foglalkozás változatos, játékos feladatai a közeledő húsvéti ünnephez kapcsolódtak: volt körjáték,

Tovább »

Leendő elsős tanítóink

A 2024/2025. tanévben Varga Józsefné Kriszti néni és Lipcsei Ági néni várja nagy szeretettel a most még óvodás, nagycsoportos gyerekeket! Első foglalkozás: 2024. március 21-én! Mi már nagyon készülünk!

Tovább »

Eredményes csapatok a Diákolimpián

A Reményhír Intézmény ebben a tanévben is részt vett a Mezőberényben három alkalommal megrendezett Diákolimpián. A II. korcsoport 3. helyezést, a III. és a IV. korcsoport 2. helyezést ért el.

Tovább »

Az idei bajnok a 8.a!

Véget ért az idei iskolai focibajnokság. Az Eötvös-kupa győztese és egyben a vándorserleg nyertese a 8.a osztály lett! Gratulálunk minden csapatnak, sportszerű, de kemény meccseket vívtak egymással!

Tovább »

Elkezdődött az Eötvös-kupa

Remek hangulatban kezdődött el iskolánkban a hagyományokra visszatekintő Eötvös-kupa. Az I. forduló eredményei: Az első meccset a 3a-3.b osztály játszotta egymás ellen parázs hangulatban. A mérkőzést büntetőpárbaj döntötte el: 3:5

Tovább »

Diáksport fesztivál – 1. korcsoport

A Reményhír Intézmény 2024. február 14-én első alkalommal rendezte meg a diáksport fesztivált. Az 1. korcsoport közel 90 tanulója 5 iskolából érkezett: Mezőberényből 2 iskola, Békésről pedig a Dr. Hepp

Tovább »

Itt a farsang …

A jó idő beköszöntével az elsősök és a másodikosok vidám farsangi mulatsággal kezdték meg a tél búcsúztatását az alsó tagozaton. Már a tanórákon színes jelmezekben oldották meg a tréfás feladatokat.

Tovább »

Országos népismereti verseny

Az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Verseny iskolai fordulóját 2024. február 8-án rendeztük meg. A nemzetiségi népismeret verseny írásbeli fordulóján két kategóriában (5-6. évfolyam és 7-8. évfolyam) vettek részt tanulóink.

Tovább »

www.remenyhir.hu

Belügyminisztérium
Nemzeti Kulturális Alap