„Együtt a korai iskolaelhagyás ellen” címet nyerte el a Reményhír Intézmény

Iskolánk az elmúlt 4 évben az „EFOP-3.1.5-16-2016-00001 „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” című kiemelt projektben együttműködő partnere volt az Oktatási Hivatalnak. A bevont 300 oktatási intézmény közül 20 iskola részesült – köztük a Reményhír Intézmény – az „Együtt a korai iskolaelhagyás ellen” cím odaítélésében. A projekt befejeződésével 2021. március 16-án Merklné Kálvin Mária a Pedagógiai-Szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának főosztályvezetője adta át intézményünk vezetőjének a díjat, a pandémiás helyzetre való tekintettel, online konferencia keretében.

„…Figyelemmel kísérve munkájukat azt láttuk, hogy Intézményfejlesztési és Hálózati munkacsoportjuk tevékenysége sikeresen beágyazódott a nevelőtestület működösébe, a különböző programokban és azok leírásában rendre megjelentek a pozitív nevelői attitűdök és a korai iskolaelhagyás mérséklése területén is sikereket értek el. Önálló, újszerű kezdeményezések, komplex megoldások jelennek meg a működésükben, továbbá kiemelkedően sokat tesznek az iskolai lemorzsolódás megelőzéséért a veszélyeztetett tanulók számának csökkentése érdekében. Az intézmény munkája példaértékű, minta lehet a hasonló nehézséggel küzdő iskoláknak. …

A program keretében intézményünkben komplex intézményfejlesztést végeztünk, pedagógusaink módszertani megújulása megtörtént a Komplex Alapprogram megismerésével, intézményi szintű bevezetésével. Törekedünk a tanulóbarát oktatási környezet kialakítására, elsősorban a kooperatív, differenciált tanulásszervezéshez szükséges feltételek megteremtésére, a fejlesztést elősegítő eszközök (pl. társasjátékok, logikai, készségfejlesztő játékok, tanulói tabletek) beszerzésére.

Munkánk eredménye több ponton is mérhetővé vált: a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók aránya csökkent, a magatartási problémák enyhültek, az órák változatosabbá, játékosabbá váltak, a tanulók értékelése, önértékelése pozitív irányban változott. Pályaválasztásuk tudatosabbá vált. A szülőkkel sikerült szorosabb kapcsolatot kialakítani, ami közös munkánkat a későbbiekben is erősíteni tudja.

Bejegyzés megosztása Facebookon

Facebook

www.remenyhir.hu

Belügyminisztérium
Nemzeti Kulturális Alap
Az Intézményünk aktuális hírei, eseményei
Két hét egy mese, III. helyezés!

Iskolánk 3. és 4. évfolyamos tanulói ebben a tanévben is lelkesen vettek részt a Püski Sándor Városi Könyvtár szervezesében megvalósuló, több fordulót érintő Két hét egy mese című pályázaton.

Tovább »