Megszépült környezet a Reményhírben

A Reményhír Intézményfenntartó Központ a KEHOP-5.2.13-19-2019-00019 azonosító számú „A békési Eötvös József Általános Iskola energetikai korszerűsítése” című pályázati konstrukció keretében 99 824 670 Ft összegű, 100 % mértékű vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat alapvető célja az épületek energiahatékonyságának javítására és megújuló energiafelhasználás fokozására irányuló beruházások megvalósítása.

Az elnyert támogatásból megvalósulhatott az iskola épületének energetikai korszerűsítése. A támogatás összegéből nyílt lehetőség a lapostető, a padlásfödém és a homlokzat hőszigetelésére, a homlokzat belső oldali hőszigetelésére, a homlokzati ablakok cseréjére, a homlokzati ablakok felújítására, a homlokzati ablakok és a radiátorok cseréjére.

Az idei tanév közös projektje volt, hogy mi, tanárok és a művészeti képzésben részt vevő diákok együtt tettük szebbé szűkebb környezetünket. A gyerekek ügyességének köszönhetően a művészeti iskola folyosója gyönyörű stilizált rajzokkal gazdagodott. Az iskola pedagógusai egy hétvégén vállalták, hogy átfestik a tantermek ajtaját. Az együttes munka eredménye, hogy megújult környezetben folyik a művészeti képzés a 2020/2021-es tanévben.

Fenntartónk saját erőforrásból is hozzájárult iskolai környezetünk megszépítéséhez.  A fertőtlenítő nagytakarítás után minden tanterembe és egyéb helyiségbe új fényáteresztő, valamint sötétítő függönyök kerültek.

Ebbe a megújult, megszépült épületbe várjuk a leendő elsősöket és várjuk vissza tanítványainkat, pedagógusainkat az iskolák nyitása után.

Bejegyzés megosztása Facebookon

Facebook

www.remenyhir.hu

Belügyminisztérium
Nemzeti Kulturális Alap
Az Intézményünk aktuális hírei, eseményei
Két hét egy mese, III. helyezés!

Iskolánk 3. és 4. évfolyamos tanulói ebben a tanévben is lelkesen vettek részt a Püski Sándor Városi Könyvtár szervezesében megvalósuló, több fordulót érintő Két hét egy mese című pályázaton.

Tovább »