Magyar nyelv hete a Reményhírben

Iskolánk az idén is megrendezte A magyar nyelv hete című témahetet, az alsó tagozatosoknak jelenléti, a felső tagozatosoknak on-line formában.

A pedagógusok igyekeztek változatos, nem „magyaróra ízű” programokat szervezni, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltve hívják fel a figyelmet a magyar nyelv ápolásának, megőrzésének fontosságára. Az alsósok játékos nyelvi vetélkedőkön mérhették össze anyanyelvi kompetenciáikat, míg a felsősöknek a nyelvhasználathoz kapcsolódó digitális feladatokat küldtünk ki a KRÉTA naplón keresztül. A feladatok között szerepelt betűrejtvény, képrejtvény, anagramma játék, szóbarkácsolás, intarzia játék, eszperente nyelv, verssorok kirakása betűtésztából, nyelvtan activity játék, nyomozás ellentétpárok után, szógyűjtés betűspirálból.

Játékos formában ugyan, de igyekeztünk megértetni a gyerekekkel, hogy nemzeti összetartozásunk legfontosabb pillére anyanyelvünk, melynek védelme mindannyiunk közös feladata.

 

Bejegyzés megosztása Facebookon

Facebook

www.remenyhir.hu

Belügyminisztérium
Nemzeti Kulturális Alap
Az Intézményünk aktuális hírei, eseményei
Két hét egy mese, III. helyezés!

Iskolánk 3. és 4. évfolyamos tanulói ebben a tanévben is lelkesen vettek részt a Püski Sándor Városi Könyvtár szervezesében megvalósuló, több fordulót érintő Két hét egy mese című pályázaton.

Tovább »