Fenntarthatósági témahét a Reményhírben

Ebben az évben a felső tagozatos tanulók virtuális térben csatlakoztak a témahéthez április 19-23. között. Informatika órán előadást hallgattak meg az egyik kiemelt témáról, az elektronikus eszközökről. Megismerték a mobiltelefon fejlődését, a mobilokat tartalmazó anyagokat, valamint azt is, hogy miért fontos a már nem használt elektronikai eszközök helyes kezelése. Szóba került a többi hulladék hasznosítása is, s felhívásunknak eleget téve többen készítettek hulladékból hasznos tárgyakat.

Az alsó tagozatos osztályokban a tanítók változatos programokat kínáltak a gyerekeknek a témahéten a környezet védelmére fókuszálva. A gyerekek a témához illő meséket és zenét hallgattak, rejtvényes feladatokat oldottak meg, kupakokból újrahasznosítható tárgyakat készítettek, tablót állítottak össze, sétát tettek a tanösvényen, saját készítésű LearningApps tankockát fejtettek meg.

Bízunk benne, hogy a programokon keresztül tanulóink megértették: egy kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek környezetünk védelméért.

 

 

Bejegyzés megosztása Facebookon

Facebook

www.remenyhir.hu

Belügyminisztérium
Nemzeti Kulturális Alap
Az Intézményünk aktuális hírei, eseményei
Két hét egy mese, III. helyezés!

Iskolánk 3. és 4. évfolyamos tanulói ebben a tanévben is lelkesen vettek részt a Püski Sándor Városi Könyvtár szervezesében megvalósuló, több fordulót érintő Két hét egy mese című pályázaton.

Tovább »