ROMA-NEMZ-KUL-22-0310

2022.01.01. és 2022.12.31. között valósult meg a Reményhír Szakképző Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola ROMA-NEMZ-KUL-22-0310 azonosítószámú pályázata.

A Romák Nemzetközi Világnapjához kapcsolódva 3 napos rendezvénysorozatot valósítottunk meg. A roma nemzetiség kulturális identitásának alapját képező programot szervezünk az óvodások részére 2022.04.07. napján, 30 regisztrált résztvevővel „Cigánykerék” címmel, ahol a gyerekek a romasághoz kapcsolódóan képzőművészeti kreativitásukat, zenei képességeiket és mozgásukat fejleszthették, az iskolások részére 2022.04.08. napján 24 regisztrált résztvevővel pedig „Zsánesz románesz?” címmel nyelvi, helytörténeti, népszokásokat ismertető vetélkedőn vettek részt a cigány nyelvet beszélő szülők bevonásával.

A Nemzetiségek Napja alkalmából nagyszabású fesztivált valósítottunk meg a helyi művelődési központban, ahol lehetőséget biztosítottunk a gyerekeknek, és a meghívott roma művészeknek a bemutatkozásra (zenei, képzőművészeti, színházi, táncbemutatók). A rendezvény támogatta a romák kulturális hagyományainak ápolását, tehetségük kibontakoztatását, a roma közösség erősítését.

Az esélyegyenlőtlenség miatt sok hátrányos helyzetű roma gyereknek nincs lehetősége, hogy képességeit kibontakoztassa, érzelmi intelligenciája a művészeti nevelés hatására gazdagodjon. Intézményünkben azzal a céllal indítottuk el a művészeti nevelést, hogy ezen a téren biztosítsuk tanítványaink számára az esélyegyenlőséget. Ez a cél idomul ahhoz, amit a megvalósított projekttel is szerettünk volna elérni. A bevont célcsoporttagok visszajelzései alapján sikerült maradandó élményt nyújtanunk olyan emberek számára, akiknek sajnálatos módon életük része megbélyegzés és a kirekesztés.

A vissza nem térítendő támogatás összege 700 000 Ft.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM TÁMOGATÁSÁT!

ROMA-NEMZ-KUL-22-0310

Bejegyzés megosztása Facebookon

Facebook
Az Intézményünk aktuális hírei, eseményei
Nyitott csónakház

Immár második alkalommal vett részt intézményünk a csónakház kínálta programon. Idén a 4. évfolyam tanulói ismerkedtek meg a kajak és a kenu fogalmával,

Tovább »