Az egykori iskolamesteri lakásban jártak szakiskolásaink

Az Erdős Kamill Szakképző Iskola 9. évfolyamos tanulói a Jantyik Mátyás Múzeum iskolamesteri lakását tekintették meg.
A Petőfi u. 41. számú ház volt a „malomvégesi iskola”. A ház valószínűleg 1844-ben épült, 1910-től a tanítói lakást és a tantermet folyamatosan korszerűsítették. Az épületben jelenleg egy rangos XIX. század végi berendezés látható, mely tükrözi az akkori társadalom tanítójának életkörülményeit.
Köszönjük az élményt és a lehetőséget!

Bejegyzés megosztása Facebookon

Facebook

www.remenyhir.hu

Belügyminisztérium
Nemzeti Kulturális Alap
Az Intézményünk aktuális hírei, eseményei
NTP
Megvalósult NTP pályázat a Reményhírben

Lezárult a Reményhír Intézményben a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által kiírt, „Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása című, NTP-TEHETSEG-23 kódjelű pályázati kiírásra benyújtott, NTP-TEHETSEG-23-0200 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett „A Reményhír tehetségei” című pályázat.

Tovább »
Suligála a Reményhírben

Június 13-án a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ adott otthont a Reményhír Intézmény Suligálájának, melyen a résztvevő diákok idén is megmutatták tehetségüket.

Tovább »
Ballagás az Epreskerti Óvodában

Tizenhárom gyermek intett búcsút az intézménynek az Epreskerti Óvoda ballagási ünnepségén. Az apróságok, akárcsak a korábbi években, idén is lelkesen készültek az ünnepi műsorra, és örömmel vették át az ajándékokat: az oklevelet és a Képes Bibliát.

Tovább »