Komplex Alapprogram bevezetése a Reményhírben

A Komplex Alapprogram legfőbb célkitűzése a végzettség nélküli iskolaelhagyás mérsékléséhez kapcsolódó intézkedések iskolai szintű támogatása. A Komplex Alapprogramot alkalmazó iskola egy olyan tudásintenzív tanulószervezet, amelyben a programot komplexszé tevő alprogramok iskolai gyakorlatba történő beemelése javítja a tanulási eredményeket. A DFHT tanítási-tanulási stratégia célja a tudásban heterogén tanulói csoport hatékony kezelése, fókusza a pedagógus által végzett rendszeres státuszkezelés

A Reményhír Intézmény pedagógusai a Szegedi Tudományegyetem partnereként a 2018-2019-es tanévben végezték el a KAP 120 órás képzéseit, hogy 2019. szeptember 1-jétől megújult lendülettel, elhivatottsággal vezethessék be az iskolában az új módszertani elemeket.

Minden évfolyamon kínálunk alprogrami lehetőségeket a tanulóknak, ezeket elsősorban a délutáni idősávra terveztük. Megjelenik a Digitális alprogram, Életalapú alprogram, Művészetalapú alprogram, Testmozgásalapú alprogram és a Logikaalapú alprogram.

Pedagógiai programunkat a Komplex Alapprogram bevezetésével együtt átalakítottuk, így ott is megtalálhatók azok az elemek, amelyek intézményi oktató-nevelő munkánk napi szintű munkájába beépítve színesítik módszertani kultúránkat, a tanítási órákat, lehetővé teszik a tanulói differenciálást, a sikeresebb egyéni előrehaladást. Mindennek eredményeként bízunk benne, hogy munkánk eredménye a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók számának csökkenésében és a tanulmányi eredmények javulásában, a motiváltság erősödésében is mérhető lesz.

Alapvető célunk: minden tanítványunkhoz eljuttatni azt az érzést, hogy „Tanulni élmény, a célok meghatározása, a továbbtanulási utak kijelölése könnyebbé és tudatosabbá válik, tudva azt is, hogy csak folyamatos tanulással érhetők el eredmények. Mindezt azonban megtehetjük játékosan, egyénre szabottan, az egyéni képességeket szem előtt tartva. Együtt!

Bejegyzés megosztása Facebookon

Facebook

www.remenyhir.hu

Belügyminisztérium
Nemzeti Kulturális Alap
Az Intézményünk aktuális hírei, eseményei
Madarak és fák napja – meghívó

Az Oktatási Hivatal Bázisitézménye, a Reményhír Intézmény tisztelettel meghívja az érdeklődő kollégákat a „Madarak és fák napja: a teremtés története” című jó gyakorlat bemutatására.

Tovább »
Digitális témahét

Idén a digitális témahéten a gyerekek telefont ragadhattak és az iskolát bejárva mutatták be iskolánk legszebb és leginkább megszépülni kívánt részeit. Az elkészült

Tovább »